Не ігноруйте овочі, а зокрема – цвітну капусту; її просто необхідно додавати в раціон, щоб харчуватися правильно. Наприклад, приготуйте з неї запіканку. Це блюдо вийде дуже смачним, а до того ж і корисним, так як кольорова капуста містить в собі дуже багато клітковини, мінералів і вітамінів.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Масло – для змазування
- Капуста цвітна – 400 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Яйце – 1 – 2 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Вершки – 50 мл
- Сир – 70 гр.
Процес приготування:
Рецепт запіканки з цвітної капусти без сиру простий у приготуванні! Капусту цвітну обмийте, розберіть на невеликі суцвіття, відваріть до напівготовності в підсоленому окропі за 2-3 хвилини, не більше.
Помідор наріжте тонкими скибочками, а болгарський перець – кубиками.
Розбийте яйце над мискою, відокремлюючи жовток від білка.
Приготуємо соус для запіканки. До жовтка додайте не надто жирні вершки і збийте масу віночком, потім додайте сир, натертий на тертці, а також сіль і спеції.
Білок збийте в пишну піну разом з сіллю до стійких піків – це важливо, щоб запіканка не осіла після приготування.
Капусту цвітну відцідіть від води і охолодіть.
Качани капусти подрібніть блендером і додайте їх в яєчний соус.
В соус додайте білки, роблячи це обережно, щоб вони не осіли.
Форму для випічки змастіть маслом (можна і присипати сухарями) і викладіть в неї половину капустяних суцвіть.
Викладіть зверху половину томатів і перцю.
Зверху викладіть капусту, потім залишки томату, перцю, ущільніть ложкою.
Соусом залийте запіканку і залиште її в духовці на півгодини при температурі 190-200 градусів.
Запіканку з цвітної капусти без сиру краще подавати до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем