Не ігноруйте овочі, а зокрема – цвітну капусту; її просто необхідно додавати в раціон, щоб харчуватися правильно. Наприклад, приготуйте з неї запіканку. Це блюдо вийде дуже смачним, а до того ж і корисним, так як кольорова капуста містить в собі дуже багато клітковини, мінералів і вітамінів.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Масло – для змазування
  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Яйце – 1 – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Вершки – 50 мл
  • Сир – 70 гр.

Процес приготування:

Рецепт запіканки з цвітної капусти без сиру простий у приготуванні! Капусту цвітну обмийте, розберіть на невеликі суцвіття, відваріть до напівготовності в підсоленому окропі за 2-3 хвилини, не більше.

Помідор наріжте тонкими скибочками, а болгарський перець – кубиками.

Розбийте яйце над мискою, відокремлюючи жовток від білка.

Приготуємо соус для запіканки. До жовтка додайте не надто жирні вершки і збийте масу віночком, потім додайте сир, натертий на тертці, а також сіль і спеції.

Білок збийте в пишну піну разом з сіллю до стійких піків – це важливо, щоб запіканка не осіла після приготування.

Капусту цвітну відцідіть від води і охолодіть.

Качани капусти подрібніть блендером і додайте їх в яєчний соус.

В соус додайте білки, роблячи це обережно, щоб вони не осіли.

Форму для випічки змастіть маслом (можна і присипати сухарями) і викладіть в неї половину капустяних суцвіть.

Викладіть зверху половину томатів і перцю.

Зверху викладіть капусту, потім залишки томату, перцю, ущільніть ложкою.

Соусом залийте запіканку і залиште її в духовці на півгодини при температурі 190-200 градусів.

Запіканку з цвітної капусти без сиру краще подавати до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем