Цвітна капуста корисна, поживна і містить у собі цілий букет цінних для організму речовин. Звичайно, в сезон, краще використовувати свіжі овочі, але і заморожений варіант цілком підійде. Запечена з м’ясним фаршем в ароматному соусі і під сирною шапкою, вона особливо смачна і соковита. При тому, що м’ясо може бути курячим для більш легкого варіанта або свинина для більшої жирності страви, а можна змішати обидва види. І від такої страви не зможе відмовитися навіть той, хто рідко їсть цвітну капусту.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина або Курка – 400 гр.
  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче або Вершки 10% – 100 мл
  • Сир Пармезан – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати запіканку з цвітної капусти з м’ясом легко! Свіжу капусту промийте, розділіть на суцвіття і відварити в киплячій воді 5 хвилин, посоливши за смаком. Заморожену відразу відварюйте без розморожування. Воду вилийте і відставте сотейник в бік до охолодження продукту.

М’ясо промийте і подрібніть в фарш будь-яким зручним для вас способом.

Цибулю і часник очистіть, сполосніть під водою. Цибулю дрібно порубаєте ножем, часник наріжте тонкими пластинами.

На розігріту сковороду налийте масло і викладіть на неї шматочки цибулі та часнику. Обсмажте недовго, постійно помішуючи. Коли цибуля зарум’яниться, перекладіть туди ж фарш. Продовжуйте обсмажувати на середньому вогні і в кінці приготування посоліть і поперчіть за вашим смаком.

Жаростійку форму застелити пергаментом і покладіть в неї фарш рівномірним шаром. Слідом перекладіть наверх капусту.

Окремо яйця з’єднайте і збийте блендером до пінної консистенції. Влийте молоко великий жирності, або вершки. Розмішайте і полийте яєчно-молочної заправкою капусту.

Посипте подрібненим, на крупній тертці сиром і запікайте при 200 градусах в прогрітій духовці 30-35 хвилин. Відразу гарячу запіканку нарізайте шматочками і розкладайте по порційних тарілках.

Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем