Дієтичний обід – розв’язувана задача, якщо знати рецепт запіканки з цвітної капусти і курки. Блюдо виходить дуже ніжним, ароматним і соковитим, хоча при цьому в ньому міститься мінімум калорій. Цей рецепт відмінно підходить для дієтичного раціону та корисного харчування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • стегно Куряче філе – 660 гр.
  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Печериці свіжі – 20 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Йогурт – 200 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Масло соняшникове – 10 гр.
  • Соєвий соус – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування запіканки з цвітної капусти і курки смачний! Цвітну капусту відварюємо в солоній воді 10 хвилин до напівготовності.

Філе стегон ріжемо на великі шматочки. Додаємо до них соєвий соус, перемішуємо.

На дно форми для запікання виливаємо трохи рослинної олії, викладаємо у форму курку, потім – порізані шампіньйони.

Наступний шар – варена цвітна капуста.

Для соусу в окремій ємності змішуємо натуральний йогурт з яйцем і половиною сиру, натертого на крупній тертці. Соус трохи солимо і додаємо туди спеції.

Соус рівномірно виливаємо у форму для випікання на цвітну капусту.

Зверху запіканку з цвітної капусти і курки присипаємо рештою сиру і за бажанням зеленню.

Випікаємо півгодини в розігрітій до 180 градусів духовці. Після акуратно виймаємо запіканку, даємо трохи охолонути.

Ріжемо на порційні шматочки і кличемо сім’ю насолоджуватися корисним обідом!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем