Прекрасний варіант гарячого страви, приготування якого не забере багато часу. Діти, які не люблять капусту і всі її різновиди, обов’язково попросять добавки. Запіканку з цвітної капусти з фаршем можна приготувати і на святковий стіл. Готову запіканку розріжте на порційні шматочки. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню. Запіканка виходить дуже ніжна з рум’яною тягнеться сирною скоринкою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Сир – 200 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Для того щоб приготувати запіканку з цвітної капусти з фаршем, підготуйте необхідні продукти. У глибоку каструлю налийте холодної води, посоліть, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Капусту розділите на середні за розміром суцвіття. Помістіть суцвіття цвітної капусти в киплячу воду. Відваріть протягом 5 хвилин. Відкиньте цвітну капусту на друшляк, щоб зайва рідина скла.

На добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Цибулю очистіть і дрібно наріжте, викладіть на розігріту сковороду. Обсмажте до золотистого кольору.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця, додайте сіль. Сир натріть на крупній тертці і перекладіть в яєчну суміш, добре перемішайте.

В миску з фаршем викладіть обсмажену цибулю і цвітну капусту, добре перемішайте.

Підготовлену форму для запікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Перекладіть цвітну капусту з фаршем рівним шаром. Залийте раніше приготовленою заливкою, рівномірно розподіляючи по всій формі. Запікайте 25 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем