Соковиту і смачну запіканку нескладно зробити з цвітної капусти прямо на сковороді. Готується він швидко, а поїдається ще швидше, тому що аж надто апетитна виходить! Готуйте цю страву без усяких сумнівів і насолоджуйтеся його приємним
овочевим смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста цвітна – 700 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – 40 гр.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Копчена паприка – за смаком
- Часник сушений – за смаком
- Шинка – 150 – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт запіканки з цвітної капусти на сковороді простий у приготуванні! Промийте цвітну капусту і розріжте ножем на дрібні частини.
Щоб зробити соус для заливки капусти, на сковороді розтопіть масло вершкове.
Потім туди ж додайте борошно і обсмажте її в олії кілька хвилин.
Додайте молоко з холодильника в сковороду, помішуйте і варіть соус, поки він не загусне.
Додайте в соус мускатний горіх, розмішайте і вимкніть вогонь, щоб соус охолов.
Яйця збийте вінчиком, додати в соус і добре розмішайте.
Залийте капусту соусом.
Потім наріжте дрібно шинку, приправте все сушеним часником і паприкою. Розмішайте разом з соусом і капустою.
В глибоку сковороду, змащену маслом, викладіть капусту з іншими інгредієнтами, розрівняйте і закрийте кришкою.
Готуйте запіканку на повільному вогні, поки вона повністю не запечеться, прикрийте кришкою під час приготування.
Якщо не вийшло пропекти все відразу, тоді акуратно переверніть запіканку і запечіть з другого боку до готовності.
Приємного апетиту!
Запіканка з кольорової капусти