Цвітна капуста по праву вважається найбільш корисним овочем. В ній містяться не тільки корисні для організму речовини, вона ще і покращує роботу мозку і сприяє зниженню ваги. Так що запіканка з кольорової капусти з додаванням нежирного фаршу – знахідка для прихильників корисного харчування. Спробуйте – не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста цвітна – 600 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Сир – 200 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування запіканки з цвітної капусти ПП. Качан цвітної капусти моєму. У каструлю наливаємо воду, підсолюємо її. Опускаємо туди капусту і варимо в киплячій воді 5 хвилин. Потім зливаємо воду, даємо цвітній капусті охолонути.

Поділяємо зварену цвітну капусту на суцвіття.

Цибулю дрібно нарізаємо, обсмажуємо до золотистого кольору.

Сир натираємо на крупній тертці.

Яйця трохи збиваємо, додаємо до них сир, перемішуємо.

З’єднуємо цвітну капусту, фарш і смажену цибулю. За смаком солимо і перчимо.


Форму для випікання змащуємо маслом, трохи присипаємо її панірувальними сухарями. Рівномірно викладаємо туди цвітну капусту з фаршем і цибулею, зверху заливаємо сумішшю з сиру і яєць. Готуємо півгодини в духовці при 200 градусах.

подаємо Запіканку гарячою, при бажанні полив сметаною. Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем