Коли хочеться чогось надзвичайно смачного і простого у приготуванні, спробуйте приготувати запіканку з цвітної капусти. Легке і низькокалорійне блюдо чудово підійде для вечері. Любителі капусти непременно оцінять запіканку. Запіканка виходить дуже ніжна з рум’яною тягнеться сирною скоринкою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сир – 200 гр.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати запіканку з кольорової капусти, підготуйте необхідні продукти.

В глибоку каструлю налийте холодної води, посоліть, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Капусту розділите на середні за розміром суцвіття.

Помістіть суцвіття цвітної капусти в киплячу воду. Відваріть протягом 5 хвилин.

Відкиньте цвітну капусту на друшляк, щоб зайва рідина скла. На добре розігріту сковороду покласти вершкове масло і цвітну капусту. Обсмажте до золотистого кольору.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця, додайте сіль і майонез.

Ретельно розмішайте. При відсутності майонезу можна взяти 5-6 столових ложок молока.

Сир натріть на дрібній тертці і перекладіть в яєчну суміш, добре перемішайте.

Підготовлену форму для запікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Перекладіть обсмажену цвітну капусту рівним шаром.

Залийте раніше приготовленою заливкою, рівномірно розподіляючи по всій формі.

Запікайте 15 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів.

Вийміть запіканку з духовки і дайте охолонути. Готову запіканку акуратно перемістіть на блюдо. Розріжте на порційні шматочки. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем