Цвітна капуста – дуже корисний продукт. Запіканка з кольорової капусти чудово виконає функцію і сніданку і обіду, і легкого вечері. Готується це блюдо нескладно, а воно виходить соковитим, ніжним і ароматним. Звичайні інгредієнти, простота приготування і мультиварка – ось і вся формула смачною запіканки з цвітної капусти.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 60 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати запіканку з цвітної капусти в мультиварці. Качан цвітної капусти необхідно розрізати на окремі суцвіття, промити, залити водою і поставити на вогонь. Проварити 5 хвилин. Воду трохи підсолити.

Після цього проварену капусту дістаємо з води і розбираємо на ще більш дрібні суцвіття.

В окремій ємності з’єднуємо курячі яйця і сметану. За смаком додаємо сіль і чорний перець. Інгредієнти перемішуємо в однорідну суміш.

змащуємо Рослинним маслом чашу мультиварки. Зручніше це зробити силіконової пензликом. Викладаємо в неї кольорову капусту. Зверху покриваємо суцвіття капусти яєчно-сметанною заправкою.

Твердий сир подрібнюємо на тертці. Потім висипаємо його поверх заправки. Встановлюємо на мультиварці програму «Смаження» і готуємо запіканку протягом 20 хвилин.

Готову запіканку з цвітної капусти подаємо в теплому вигляді до столу.

Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем