Ситне, смачне і дуже просте блюдо славиться своїм поєднанням інгредієнтів. Макарони з м’ясом люблять усі, так чому б не поєднати їх в одному блюді, яке готується легко і просто!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Свинина або Яловичина – 0,5 кг
- Макарони – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Часник – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати запіканку з макаронів з шматочками м’яса, для початку промийте м’ясо, а потім злегка обсушіть його і наріжте шматочками невеликого розміру. Обваляйте м’ясні шматочки в обраних спеціях без солі і залиште на деякий час.
М’ясо обсмажте в сковороді з невеликою кількістю рослинної олії, щоб утворилась легка золотава скоринка. Влийте півсклянки води і тушкуйте на повільному вогні до готовності.
Макарони відваріть в підсоленій киплячій воді, після чого промийте їх проточною водою в друшляку.
Додайте до відварених макаронів подрібнений часник, а потім вбийте туди куряче яйце і гарненько перемішайте.
На окремій сковороді обсмажте дрібно нарізану ріпчасту цибулю, після чого додайте спеції і сіль, томатну пасту і воду, що залишилася. Протушкувати близько п’яти хвилин.
У форму для запікання, змащену маслом, викладіть шар з половини всіх макаронів, а потім шар м’яса. Присолите.
Слідом покладіть ще один шар з відварних макаронів, а потім створіть шар з цибулі і спецій в томатній пасті. Надішліть форму в духову шафу, розігрітий до 180 градусів на півгодини.
Готову запіканку обов’язково подавайте в гарячому вигляді. Можете додати свіжу зелень цибулю, петрушку, кріп.
Дуже смачно!
Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без сиру Запіканка з макаронів без фаршу Запіканка з макаронів без яєць Запіканка з макаронів з м'ясом Запіканка з макаронів з яйцями Запіканка з макаронів як в дитячому саду Макарони з м'ясом