Багато хто забуває, що готувати смачні запіканки можна не тільки зі свіжих кабачків, але і з овочів, заморожених про запас. Сніданок з кабачкової запіканки з сирною скоринкою наситить до обіду і подарує гарний настрій на весь день.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки (кубиками) – 0,5 кг
- Молоко коров’яче – 190 мл
- Яйце – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сир Пармезан – 60 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати запіканку з заморожених кабачків? Кабачки кубиками розморозити в друшляку, щоб стекла зайва вода.
Моркву почистити і порізати на кружечки. Перемішати моркву з кабачками.
В окрему миску влити молоко, вбити яйця.
Все це збити віночком.
Всипати борошно, сіль і мелений перець, розмішати.
Овочеву суміш викласти у форму для запікання, змащену олією.
Залити молочно-яєчним соусом.
Сир потерти на крупній тертці і посипати ним заготовку для запіканки.
Встановити форму в духовку, розігріту до 180 градусів і готувати запіканку 35-40 хв. Дати випічці охолонути протягом 10 хв. в духовці з відкритими дверцятами, потім акуратно розрізати прямо у формі і подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з сиром Страви з кабачків