Багато хто забуває, що готувати смачні запіканки можна не тільки зі свіжих кабачків, але і з овочів, заморожених про запас. Сніданок з кабачкової запіканки з сирною скоринкою наситить до обіду і подарує гарний настрій на весь день.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки (кубиками) – 0,5 кг
  • Молоко коров’яче – 190 мл
  • Яйце – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сир Пармезан – 60 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати запіканку з заморожених кабачків? Кабачки кубиками розморозити в друшляку, щоб стекла зайва вода.

Моркву почистити і порізати на кружечки. Перемішати моркву з кабачками.

В окрему миску влити молоко, вбити яйця.

Все це збити віночком.

Всипати борошно, сіль і мелений перець, розмішати.

Овочеву суміш викласти у форму для запікання, змащену олією.

Залити молочно-яєчним соусом.

Сир потерти на крупній тертці і посипати ним заготовку для запіканки.

Встановити форму в духовку, розігріту до 180 градусів і готувати запіканку 35-40 хв. Дати випічці охолонути протягом 10 хв. в духовці з відкритими дверцятами, потім акуратно розрізати прямо у формі і подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з сиром Страви з кабачків