Цікавий рецепт, який варто приготувати – засолювання білих груздів в банки на зиму. Цей рецепт підходить для тих випадків, коли вам потрібно засолити невелику кількість білих груздів. Гриби вимочуються відразу в розсолі, а потім кладуться в банку з приправами. Ваша закуска буде готова вже через місяць. Солоні гриби в банках зручно зберігати в холодильнику.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Грузді білі – 2 кг
  • Сіль – 80 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Кріп – 1 шт.
  • Листя чорної смородини – 5 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.

Процес приготування:

Як засолити білі грузді в банках на зиму? Грузді очистіть від лісового сміття, видалите підстави ніжок і добре промийте під проточною водою. Якщо відмити бруд важко, то на 1 годину гриби замочіть у воді з додаванням оцту, тоді гриби легко відмиються.

Промиті грузді помістіть в глибоку миску і залийте на одну добу розсолом, приготовленим з розрахунку 10 г солі і 2 г лимонної кислоти на 1 л води. Поверх грибів поставте будь прес. Розсіл за час замочування бажано кілька разів поміняти, тому приготуйте його в більшій кількості.

Вимочені грузді наріжте на середні шматочки. Маленькі гриби залиште цілком. Потім грузді обшпарте окропом. Спробуйте гриби на солоність. Якщо по вашому смаку її недостатньо, то додайте, укладаючи гриби в банку.

Підготовлені гриби щільно і пошарово укладіть в банку, розміщуючи між шарами нарізаний часник, горошки перцю і зелені пряні листя.

Грузді в банку обов’язково притисніть будь-яким гнітом і на 1 добу банку поставте в прохолодне місце. Гриби під гнітом осядуть, тому можете доповісти їх ще. Через добу банку закрийте капроновою кришкою і на 1 місяць поставте гриби в холодильник. Після закінчення цього часу грузді придбають чудовий смак і можете подати їх до столу.

Їжте на здоров’я!

Гриби на зиму Грузді на зиму Грузді холодним способом на зиму Солоні білі грузді Солоні гриби на зиму