Чорні грузді, засолені холодним способом, мають дещо іншу текстуру і аромат, ніж засолені з термічною обробкою. За цим рецептом можна швидко заготовити грузді при великому їх врожаї, що дасть можливість вибрати для заготівлі молоді та щільні грибочки. Збирати гриби можна поступово. Засолюються вони у великій ємності і додаються у міру надходження їх з лісу. Засолюються без всяких спецій, що дає можливість насолодитися чистим смаком солоних грибів.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • чорні Грузді – 10 кг
  • Сіль – 2 – 3 ст.

Процес приготування:

Як засолити чорні грузді холодним способом? Чорні грузді очистіть від лісового сміття, видалити пошкоджені і старі екземпляри і на 2 діб замочіть у холодній воді, змінюючи її кожні 12 годин.

Потім гриби добре промийте під проточною водою і відкиньте їх на друшляк, щоб стекла вся вода.

Підготуйте для засолювання груздів велику ємність. В неї шарами укладіть підготовлені гриби, пересипаючи кожен шар сіллю в розрахованому кількості.

Гриби укладайте капелюшками вниз. Товщину шару грибів робіть 5-6 см, не більше, інакше нерівномірно просолятся.

Верхній шар грибів посипте сіллю більш рясно.

Укладені в ємність гриби накрийте шматочком тканини і помістіть на неї тарілку або дерев’яний круг з вантажем. Ємність з грибами поставте в прохолодне місце.

протягом декількох доби грузді дадуть сік і осядуть. Можна до них перекласти наступну порцію грибів, засолених в іншому посуді.

Грибний розсіл можете перелити в банку і потім додавати в суп або соус для додання їм грибного аромату.

Через місяць чорні грузді остаточно просолятся. Можете розкласти їх в окремі банки, закрити капроновими кришками і зберігати в холодному місці.

Вдалих заготовок!

Гриби на зиму Грузді холодним способом на зиму Мариновані чорні грузді Чорні грузді на зиму Як приготувати грузді - рецепти