Чорні грузді, засолені холодним способом, мають дещо іншу текстуру і аромат, ніж засолені з термічною обробкою. За цим рецептом можна швидко заготовити грузді при великому їх врожаї, що дасть можливість вибрати для заготівлі молоді та щільні грибочки. Збирати гриби можна поступово. Засолюються вони у великій ємності і додаються у міру надходження їх з лісу. Засолюються без всяких спецій, що дає можливість насолодитися чистим смаком солоних грибів.
Інгредієнти: на 5 арк.
- чорні Грузді – 10 кг
- Сіль – 2 – 3 ст.
Процес приготування:
Як засолити чорні грузді холодним способом? Чорні грузді очистіть від лісового сміття, видалити пошкоджені і старі екземпляри і на 2 діб замочіть у холодній воді, змінюючи її кожні 12 годин.
Потім гриби добре промийте під проточною водою і відкиньте їх на друшляк, щоб стекла вся вода.
Підготуйте для засолювання груздів велику ємність. В неї шарами укладіть підготовлені гриби, пересипаючи кожен шар сіллю в розрахованому кількості.
Гриби укладайте капелюшками вниз. Товщину шару грибів робіть 5-6 см, не більше, інакше нерівномірно просолятся.
Верхній шар грибів посипте сіллю більш рясно.
Укладені в ємність гриби накрийте шматочком тканини і помістіть на неї тарілку або дерев’яний круг з вантажем. Ємність з грибами поставте в прохолодне місце.
протягом декількох доби грузді дадуть сік і осядуть. Можна до них перекласти наступну порцію грибів, засолених в іншому посуді.
Грибний розсіл можете перелити в банку і потім додавати в суп або соус для додання їм грибного аромату.
Через місяць чорні грузді остаточно просолятся. Можете розкласти їх в окремі банки, закрити капроновими кришками і зберігати в холодному місці.
Вдалих заготовок!
Гриби на зиму Грузді холодним способом на зиму Мариновані чорні грузді Чорні грузді на зиму Як приготувати грузді - рецепти