Дуже смачною виходить засолювання груздів з дубовим листям. Солоні грузді у процесі засолювання завжди втрачають частину міцного і хрусткого смаку, в дубових листках міститься багато дубильних речовин, не дарма в давнину гриби солили тільки в дубових бочках. До того ж листя дуба зберігають гриби від цвілі. Вони не мають свого аромату і не перебивають натуральний смак солоних груздів, а спеції і приправи можна додати перед подачею грибів до столу. Солимо грузді холодним способом з попередніми вимочуванням.
Інгредієнти: на 3 л.
- Грузді білі або чорні Грузді – 6 кг
- Сіль – 240 гр.
- Листя дуба – 20 шт.
Процес приготування:
Як засолити грузді з дубовим листям? Грузді для засолювання спочатку почистіть, помийте і протягом 2 діб вимочіть в холодній воді під вантажем, змінюючи її 2 рази в день. Вимочені грузді промийте проточною водою.
Зберіть достатню кількість дубового листя, можна з невеликими гілочками, для перекладання грибів.
Для засолювання груздів підготуйте глибоку ємність. На її дно покладіть шар дубового листя товщиною в 1 см. На листя викладіть половину вимочених груздів, укладаючи їх капелюшками вниз. Шар грибів посипте сіллю в розрахованому кількості. Береться в середньому 40 г солі на 1 кг свіжих груздів, але якщо будете зберігати гриби у холодильнику, а не в холодному підвалі, то збільште кількість солі. Потім укладіть другий шар дубових листків і на них – інші грузді.
Гриби зверху закрийте товстим шаром листя дуба. Поверх помістіть плоску тарілку або дерев’яний кружок і поставте гніт. Ємність з грибами перенесіть в холодне місце. Через місяць солоні грузді з дубовим листям будуть готові.
Після закінчення цього часу розкладіть гриби в невеликі баночки і перекладіть їх часником і кропом. Закрийте Баночки пластмасовими кришками і перенесіть в місце зберігання.
Їжте на здоров’я!
Білі грузді на зиму Гриби на зиму Грузді на зиму Грузді холодним способом на зиму Солоні білі грузді Солоні гриби на зиму Солоні чорні грузді