Засолювання маслюків гарячим способом у скляних банках робить їх м’якими і ніжними на смак. Апетитна закуска легка в приготуванні. З рецептом впораються новачки! Грибна заготівля зможе радувати ваших домашніх в будь-який час року.
Інгредієнти: на 2 л.
- Маслюки свіжі – 2 кг
- Вода – 4 склянки
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Лимонна кислота – 2 – 3 ч. л.
- Оцет винний червоний – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 6 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Як засолити маслюки гарячим способом у скляних банках? Перебираємо гриби і кип’ятимо їх в злегка підсоленій воді протягом 25 хвилин. Сюди ж додаємо трохи лимонної кислоти. Це зробить маслюки світліше.
Стерилізуємо банки і викладаємо на дно лаврове листя.
Розігріваємо літр холодної води, додаємо до неї сіль, цукор і залишилися спеції. Кип’ятимо 5 хвилин, а після додаємо відварені гриби. Кип’ятимо близько 10 хвилин і в кінці готування вливаємо виноградний оцет. Знімаємо з плити.
В підготовлені банки розливаємо вміст каструлі, закриваємо кришками. Залишаємо заготовки застигати, а після відправляємо на зберігання. Готово!
Гриби на зиму Мариновані маслюки без стерилізації Маслюки на зиму маслюки Солоні