Якщо правильно засолити сало, та й ще з м’ясними прошарками, у вас вийде м’яка і ароматна закуска. Смак такого сала не порівняти з магазинним, тому багато хто воліє солити сало своїми руками і за улюбленими рецептами. Вам пропонується ще один цікавий і простий рецепт засолки сала з часником холодним способом. Розчин солі досить міцний, але сало зайвого не візьме, такий у нього властивість.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Сало з прошарками м’яса – 1 кг
  • Вода – 800 мл
  • Сіль – 1 склянка
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець запашний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Сало для соління в розсолі холодним способом промийте під холодною водою, поскобліть ножем шкірку і потім серветками добре обсушити.

Потім наріжте сало на поздовжні шматочки товщиною до 3 див.

У чистій питній воді розчиніть вказане в рецепті кількість солі. Воду можете трохи підігріти. Нарізане сало перекладіть в посуд для засолювання і повністю залийте трохи підігрітим розсолом.

В розсіл покласти лаврові листочки, насипте сушену зелень і додайте нарізані на половинки очищені зубки часнику. Спецій не шкодуйте, буде тільки смачніше. Розсіл зі спеціями добре перемішайте. Потім посуд накрийте щільною кришкою і на 12 годин поставте в холодильник.

Після закінчення цього часу сало просолится і просочиться ароматом спецій. Дістаньте шматочки сала з розсолу, посипте спеціями за смаком, наріжте на тонкі скибочки і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Засолювання сала холодним способом Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало в розсолі