Пропонуємо вам універсальне тісто без яєць для домашньої випічки і не тільки. Воно ідеально підходить для приготування смажених чебуреків. Тісто заварюється окропом, що робить його консистенцію щільну, але еластичною, а в процесі смаження весь м’ясний сік запечатується під хрусткою скоринкою.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати заварне тісто для чебуреків на окропі без яєць хрустке, у миску просійте борошно, додайте сіль і цукор, перемішайте.
Закип’ятіть воду. В отриману борошняну суміш повільно влийте крутий окріп і швидко перемішайте.
Коли тісто стане дуже густим, викладіть його на посипаний борошном стіл, змастіть руки рослинним маслом і продовжуйте вимішувати тісто руками. У вас повинен вийде невеликий клубок з гладкого і еластичного тіста.
Готове тісто накрийте харчової плівкою і залиште на 20 хвилин.
Потім розділіть тісто на три рівні частини, тонко розкачайте і зліпіть чебуреки.
Приємного апетиту!
Заварне тісто для чебуреків на окропі Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків без горілки Тісто для чебуреків з м'ясом Тісто для чебуреків на воді Тісто для чебуреків на гарячій воді