З профітролі і еклери можна приготувати з ніжного і м’якого заварного тіста. Оцініть простий і швидкий рецепт. Готовий продукт виходить еластичним і зручним у використанні.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Вода – 220 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яєчний порошок – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати заварне тісто для еклерів і профітролей? Вершкове масло розрізаємо на невеликі шматки. Кладемо їх в каструлю, посипаємо дрібкою солі і поливаємо потрібною кількістю води. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
В гарячу масу поступово просіваємо борошно. Ретельно розмішуємо вміст до однорідності і даємо йому охолонути.
В остиглу масу додаємо яєчний порошок. Починаємо вимішувати заготовку.
замішуємо Руками тісто до щільного клубка. Продукт повинен бути м’яким і еластичним.
Даємо тісту трохи відпочити, ділимо його на шматочки і використовуємо для приготування еклерів або профітролей. Готово!
Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах