Дуже смачні еклери, які можна приготувати в домашніх умовах. Тісто можна замішувати на маслі або маргарині, а начинку для випічки виберіть на свій смак.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Яйце – 4 шт.
- Маргарин вершковий – 100 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати заварне тісто для еклерів з маргарином. У каструлю з товстим дном влийте воду, додайте цукор і сіль, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте маргарин і варіть, поки він повністю не розчиниться.
В гарячу масу всипте просіяне борошно.
Замішуйте тісто швидкими рухами 1-2 хвилини, воно повинно почати відставати від стінок каструлі.
Зніміть каструлю з вогню і дайте тісту трохи охолонути. Далі введіть яйця по одному, вони повинні бути кімнатної температури. Після додавання кожного яйця слід добре вимісити тісто.
Тісто має бути не густим і не рідким. Щоб зробити заготовки еклерів, перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою «зірочка».
Приємного апетиту!
Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей