Дуже смачні еклери, які можна приготувати в домашніх умовах. Тісто можна замішувати на маслі або маргарині, а начинку для випічки виберіть на свій смак.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Маргарин вершковий – 100 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати заварне тісто для еклерів з маргарином. У каструлю з товстим дном влийте воду, додайте цукор і сіль, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте маргарин і варіть, поки він повністю не розчиниться.

В гарячу масу всипте просіяне борошно.

Замішуйте тісто швидкими рухами 1-2 хвилини, воно повинно почати відставати від стінок каструлі.

Зніміть каструлю з вогню і дайте тісту трохи охолонути. Далі введіть яйця по одному, вони повинні бути кімнатної температури. Після додавання кожного яйця слід добре вимісити тісто.

Тісто має бути не густим і не рідким. Щоб зробити заготовки еклерів, перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою «зірочка».

Приємного апетиту!

Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей