Гарне тісто для мантів має бути еластичним і досить крутим. Воно має добре розкачуватись і легко склеюватися. З таким тестом зручно працювати і можна бути впевненим у тому, що манти вийдуть красивими смачними. Пропонуємо рецепт тіста заварним методом – та сама еластичність та клейкість тут присутні завдяки етапу гарячої обробки борошна. При це маса пружна і не липне до рук під час розкочування.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати класичне заварне тісто для мантів? Для приготування тіста заздалегідь гріємо воду – потрібен буде окріп.
В миску просіваємо борошно – це не тільки видалить можливий дрібний сміття, але й збагатить тісто повітрям.
У борошно додаємо сіль і вливаємо олію без запаху у зазначеній кількості.
Відміряємо вказану кількість окропу і вливаємо його в борошно з маслом. Відразу швидко перемішуємо – сформуються окремі шматки тіста в борошняної маси. Залишаємо суміш охолонути до комфортної температури, так як якщо відразу приступити до замісу, можна обпектися.
Коли тісто трохи охолоне, додаємо в нього яйце.
Змішуємо яйце з борошняною масою спочатку ложкою, а потім переходимо на роботу руками. Вимішуємо до тих пір, поки тісто не вбере в себе всю муку і не стане однорідним, гладеньким, податливим, але пружним. Формуємо з готового тіста кулю, накриваємо його серветкою, щоб не поверхня не підсихали, і залишаємо при кімнатній температурі на одну годину. Після цього тісто можна розкачати на злегка присипаної борошном поверхні і формувати манти.
Смачного!