Заварне тісто для мантів відрізняється від класичного. Воно більш еластичне, м’яке, легке, пластичне. Після варіння манти на такому тесті виглядають злегка прозорими. На смак заварне тісто здається більш ніжним. Хоча, напевно, все це суб’єктивні спостереження. Приготуйте, і спробуйте знайдіть свій ідеальний рецепт!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Окріп – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати заварне тісто для мантів на окропі? У невелику миску розбиваємо яйце, додаємо сіль. Добре збовтуємо виделкою або віночком до однорідності.
В широку миску просіваємо борошно пшеничне, вливаємо до неї рослинне масло без запаху. Перемішуємо ложкою.
Відміряємо потрібну кількість окропу.
В миску з борошном вливаємо його і швидко розмішуємо ложкою яка утворюється масу.
Далі вливаємо в заварную масу збите яйце і починаємо місити руками. При необхідності можна потроху підсипати муку, щоб тісто перестало липнути до рук.
Викладаємо отриману масу на стіл вимішуємо її, щоб сформувався шар тіста, яке повністю увібрала в себе борошно.
Потім формуємо з тіста колобок.
Обертаємо його харчовою плівкою або покласти в пакет. Залишаємо тісто на столі на п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Після цього розкачуємо його в тонкий пласт, нарізаємо на заготовки, загортаємо в них начинку і формуємо манти, як зазвичай.
Смачного!