Заварне універсальне тісто для пельменів, так і для всіх страв з вареного тіста, є популярним і найкращим. Його легко розкачати в тонкий лист, легко зліпити пельмені, і вони залишаються цілими при відварюванні. У цьому рецепті вам пропонується замісити тісто на молоці.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт універсального заварного тіста для пельменів простий у приготуванні! Спочатку відміряйте вказане в рецепті кількість продуктів для замісу тіста. Молоко закип’ятіть і потім трохи остудіть.
В посуд для замісу тіста просійте на сито дві склянки борошно. У гірці борошна зробіть ямку, розбийте в неї яйце, насипте сіль і налийте масло. Потім тонким струменем влийте гаряче молоко і ложкою всі активно перемішайте, щоб яйце не встиг згорнутися.
Потім перекладіть тісто на стільницю, посипану борошном, і протягом 10 хвилин руками вимішуйте тісто, щоб воно стало пружним, гладким і не прилипало до долонь. При замісі можете ще додати трохи борошна, скільки візьме тісто.
Замішане тісто перекладіть назад в миску, змащену маслом, прикрийте серветкою і залиште на 20 хвилин для відпочинку. Універсальне заварне тісто для пельменів готова. Можна приступати до процесу ліплення.
Смачних і вдалих пельменів!
Заварне тісто для пельменів на окропі Тісто в домашніх умовах Тісто для мантів і пельменів Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів і вареників