Рум’яні домашні пиріжки з начинкою – слабкість не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Завдяки достатній кількості сухих дріжджів і заварці з такого тіста випікати пиріжки можна відразу. Воно зручно в роботі, не прилипає до долонь, не пузириться при випічці, і пиріжки виходять м’якими і пишними.
Інгредієнти: на 25 порц.
- Борошно – 700 гр.
- Сухі дріжджі – 1.5 ст. л.
- Вода тепла – 1 склянка
- Окріп – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати заварне тісто для пиріжків з сухими дріжджами, в невелику посуд насипте вказане в рецепті кількість сухих дріжджів, цукру, солі і залийте їх склянкою теплої води. Потім додайте рослинне масло і вінчиком або виделкою перемішати, щоб ці інгредієнти розчинилися. У посуд для замісу тіста просійте на сито пшеничне борошно.
Потім в борошно перелийте рідку основу тесту і перемішайте віночком. Потім в тісто налийте стакан крутого окропу і спочатку віночком, а потім руками вимісити тісто до однорідного стану.
Замішане тісто повинне вийти м’яким, гладким і податливим.
З приготованого заварного тіста з сухими дріжджами відразу можете формувати пиріжки з будь-якою начинкою. Таке тісто підходить і для пиріжків на сковорідці, і для пиріжків в духовці.
Смачною і вдалою випічки!
Дріжджове тісто для пиріжків Заварне тісто для пиріжків Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто на воді для пиріжків з картоплею