Коли ваші домашні просять приготувати пиріжки, а часу для замісу цього дріжджового тіста не вистачає, можете приготувати його за пропонованим рецептом заварним способом і на кефірі. Тісто легко замішується, не вимагає часу на расстойку і дуже зручно для роботи. Пиріжки виходять м’якими і довго не черствіють. Начинка для них підходить будь-яка, тільки для солодкої потрібно трохи більше додати цукру.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 850 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування заварного тесту на кефірі для пиріжків? Спочатку точно відміряйте кількість інгредієнтів для замісу тіста, щоб потім не розчаруватися в результаті. Відразу ж підготуйте продукти для обраної начинки.

Кефір налийте в металевий посуд для замішування тіста і помістіть її на водяну баню, щоб дно посуду не стикалося з водою. До кефіру насипте потрібну кількість солі, цукру та соди. Нагрівайте кефір на середньому вогні і до початку кипіння води в ємності водяній лазні. Кефір не повинен закипіти.

Потім розбийте в нагрітий кефір яйця віночком все швидко перемішайте. Якщо в кефірі і з’являться невеликі пластівці, то на якості тесту це не позначиться.

Нагріте кефір зніміть у водяній лазні і насипте до нього просіяне на сито пшеничне борошно.

Замішуйте тісто спочатку вінчиком або виделкою, а потім перекладіть його на стільницю і завершіть процес замісу руками. Тісто має у вас вийти м’яким і не прилипати до долонь.

Заварне тісто на кефірі готово. Готуйте начинку і можете відразу ліпити красиві пиріжки.

Смачною і вдалою випічки!

Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків на кефірі Тісто на кефірі без дріжджів для пиріжків смажених на сковороді