Коли ваші домашні просять приготувати пиріжки, а часу для замісу цього дріжджового тіста не вистачає, можете приготувати його за пропонованим рецептом заварним способом і на кефірі. Тісто легко замішується, не вимагає часу на расстойку і дуже зручно для роботи. Пиріжки виходять м’якими і довго не черствіють. Начинка для них підходить будь-яка, тільки для солодкої потрібно трохи більше додати цукру.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 850 гр.
- Кефір – 300 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування заварного тесту на кефірі для пиріжків? Спочатку точно відміряйте кількість інгредієнтів для замісу тіста, щоб потім не розчаруватися в результаті. Відразу ж підготуйте продукти для обраної начинки.
Кефір налийте в металевий посуд для замішування тіста і помістіть її на водяну баню, щоб дно посуду не стикалося з водою. До кефіру насипте потрібну кількість солі, цукру та соди. Нагрівайте кефір на середньому вогні і до початку кипіння води в ємності водяній лазні. Кефір не повинен закипіти.
Потім розбийте в нагрітий кефір яйця віночком все швидко перемішайте. Якщо в кефірі і з’являться невеликі пластівці, то на якості тесту це не позначиться.
Нагріте кефір зніміть у водяній лазні і насипте до нього просіяне на сито пшеничне борошно.
Замішуйте тісто спочатку вінчиком або виделкою, а потім перекладіть його на стільницю і завершіть процес замісу руками. Тісто має у вас вийти м’яким і не прилипати до долонь.
Заварне тісто на кефірі готово. Готуйте начинку і можете відразу ліпити красиві пиріжки.
Смачною і вдалою випічки!