За цим рецептом ви можете замісити хороше заварне тісто не тільки для пельменів, але для вареників, чебуреків і мантів. Пельмені з заварного тіста можна приготувати з різною начинкою. Кількість продуктів вимірюємо склянкою об’ємом 200 мл
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Окріп – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати заварне тісто на пельмені і вареники легко! Закип’ятіть в чайнику чисту воду. У невелику миску розбийте одне яйце.
До яйцю насипте сіль і налийте олію. Віночком або вилкою все добре перемішайте.
В посуд для замісу тіста просійте на сито борошно і зберіть її гіркою. Потім в середині гірки зробіть невелике заглиблення, налийте в нього суміш яйця з маслом і добре перемішати лопаткою.
Потім в тісто перелийте склянку окропу і лопаткою все швидко перемішайте. Коли тісто забере всю муку, перекладіть його на стільницю, присипану борошном. Руками протягом 10 хвилин тісто добре вимісити до однорідного і не прилипающего стану.
Замішане тісто скачайте в колобок.
Прикрийте тісто серветкою або тарілкою і залиште на 20 хвилин для відпочинку. Після закінчення цього часу можете формувати пельмені або вареники.
Смачних і вдалих страв!
Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді і борошні Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях