За цим рецептом ви можете замісити хороше заварне тісто не тільки для пельменів, але для вареників, чебуреків і мантів. Пельмені з заварного тіста можна приготувати з різною начинкою. Кількість продуктів вимірюємо склянкою об’ємом 200 мл


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Окріп – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати заварне тісто на пельмені і вареники легко! Закип’ятіть в чайнику чисту воду. У невелику миску розбийте одне яйце.

До яйцю насипте сіль і налийте олію. Віночком або вилкою все добре перемішайте.

В посуд для замісу тіста просійте на сито борошно і зберіть її гіркою. Потім в середині гірки зробіть невелике заглиблення, налийте в нього суміш яйця з маслом і добре перемішати лопаткою.

Потім в тісто перелийте склянку окропу і лопаткою все швидко перемішайте. Коли тісто забере всю муку, перекладіть його на стільницю, присипану борошном. Руками протягом 10 хвилин тісто добре вимісити до однорідного і не прилипающего стану.

Замішане тісто скачайте в колобок.

Прикрийте тісто серветкою або тарілкою і залиште на 20 хвилин для відпочинку. Після закінчення цього часу можете формувати пельмені або вареники.

Смачних і вдалих страв!

Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді і борошні Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях