Цільнозернові борошно не тільки корисна для організму, але і, як що містить в основному повільні вуглеводи, дає довгий насичення і не відкладається в жир на відміну від пшеничного борошна вищого сорту. Пельмені з її виходять «правильні», малокалорійні і не черствіють на наступний день. Замішуємо тісто в кухонному комбайні, якщо замішуєте руками, то тісто треба вимішувати не менше 10 хвилин.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно цільнозернові – 300 гр.
  • Вода – 170 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати тісто для пельменів з цільнозерновий борошна просто! Насипте в чашу комбайна вказану кількість цільнозерновий борошна, додайте сіль і налийте теплу воду. Потім налийте рослинне масло.

Замісіть тісто згідно до інструкції вашого комбайна, важливо, щоб воно було однорідним і м’яким.

Замішане тісто перекладіть в поліетиленовий пакет і залиште при домашньої температурі на 1 годину. За цей час клейковина борошна добре набухне і тісто стане еластичним.

Замішане тісто розкачайте в тонкий лист і наріжте на шматочки довільної форми і розмірів.

Тісто готове. Можна ліпити ваші правильні пельмені.

Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!

Еластичне тісто для пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді без яєць Тісто для пельменів на воді і борошні