Похвала господині, яка вміє приготувати смачні і красиві манти з тонким тестом і соковитою начинкою всередині. Таке супер пластичне тісто можна замісити заварним способом на воді. Воно не порветься під час готування і манти відмінно збережуть форму. Для пісних овочевих начинок в тісто яйце не додають.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 3.5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Окріп – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати заварне тісто на воді для мантів? Пшеничне борошно просійте на сито і 2/3 її кількості пересипте в посуд для замішування тіста. Потім борошно ложкою зберіть в гірку і зробіть в середині її невелике поглиблення.

В окрему чашку розбийте яйце і насипте до нього чайну ложечку солі.

Потім до яйцю налийте дві столові ложки рослинної олії без запаху.

З допомогою віночка ці інгредієнти трохи збийте.

Отриману масляно-яєчну суміш перелийте до борошна.

Потім тонким струменем налийте до борошні крутий окріп, відразу активно перемішуючи ложкою тісто.

Замішуйте тісто ложкою, поки борошно не забере всю рідину. Потім перекладіть тісто на стільницю і, досипаючи решту борошна, руками добре вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до долонь.

Замішане тісто скачайте в колобок, перекладіть в чистий поліетиленовий пакет і на 30 хвилин помістіть в холодильник для відпочинку.

Після закінчення цього часу заварне тісто стане гладким і еластичним і можете його розгортати і ліпити манти красивою фігурної форми.

Смачних і вдалих страв!

Тісто в домашніх умовах