Домашнє заварне тісто для еклерів можна приготувати на жовтках. Такий рецепт дозволить отримати ніжний на смак продукт з тонкою хрумкою скоринкою. Використовуйте заготовку для солодкої випічки.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Яйце – 5 шт.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати заварне тісто на жовтках для еклерів. Просіваємо 650 грам борошна в зручну глибоку миску за допомогою дрібного сита. Кип’ятимо молоко і вливаємо його в сухий продукт тонким струменем. Вимішуємо масу і залишаємо до охолодження.
В окремому посуді з’єднуємо яєчні жовтки і сіль. Білки не використовуємо. Збиваємо вміст до однорідності і утворення пишної піни.
З’єднуємо обидві суміші і додаємо до розтоплене вершкове масло і борошно з дріжджами. Вимішуємо тісто і занурюємо посуд з ним в каструлю з гарячою водою.
Тримаємо заготовку в такому положенні 1 годину. Можна накрити рушником. За цей час продукт помітно збільшиться в обсягах.
Після того, як заварне тісто зійде, розминаємо його руками і використовуємо за призначенням. Готово!
Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах