Млинці тонкі, товсті або середні по товщині печуться самими різними способами, як з додаванням солодкого молока, так і кислого, ряжанки, кефіру, води та питного йогурту – рецептів приготування цієї традиційної російської випічки за багато років придумано неймовірно багато! І один з них – це заварні млинці. Відрізняється від всіх інших рецепт тим, що борошно тут заварюється окропом, тому тісто стає більш еластичним, а готові вироби виходять дуже ніжні і м’які. Якщо ви ще ніколи не пекли заварні млинці, зробіть це в найближчий вихідний, щоб порадувати себе нескладним новим блюдом.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Окріп – 250 мл
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце – 1 – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування заварних млинців на молоці за 5 хвилин. У просіяне борошно додати сіль і цукор, розмішайте.
Якщо молоко стояло в холодильнику, тоді трохи нагрійте його до теплого стану. У борошно додайте молоко, розмішуючи тісто віночком або за допомогою міксера.
У тісто додайте яйця і знову розмішайте його. Якщо вам не подобаються жорсткі млинці, достатньо буде і одного яйця для випічки.
В тісто тонким струменем вводите крутий окріп, безперервно перемішувати тісто, щоб вся мука заварилася.
Нехай тісто постоїть півгодини, за цей час борошно набубнявіє, тісто стане більш в’язким і однорідним.
В останню чергу у тісто додайте рослинне масло, а також розтоплене вершкове масло, добре розмішайте тісто.
Випікайте млинці з двох сторін на розжареній сковороді до готовності на середньому вогні.
Подавайте ваші борошняні вироби до столу гарячими, їжте з розтопленим маслом або зі сметаною.
Приємного апетиту!
Заварні млинці Млинці без дріжджів Млинці на Масляну Млинці на Масляну на молоці Млинці на молоці Млинці на молоці з окропом Млинці на окропі