Заварний крем на лимонному соці – справжні ласощі для гурманів! Ніжний, ароматний, дуже смачний крем доповнить будь-який домашній десерт. Гості і рідні точно будуть в захваті!


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Лимон – 3 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.

Процес приготування:


Приступимо до приготування заварного лимонного крему для торта. Лимон обдаємо окропом, промиваємо гарячою водою і натираємо цедру лимона на дрібну тертку і видавлюємо сік лимона.

Перетираємо крохмаль з двома ложками лимонного соку так, щоб маса вийшла без грудочок.

що Залишився сік з’єднайте з цукровим піском і цедрою. Ставимо на вогонь. Постійно помішуючи, чекаємо, щоб цукор розчинився.

Яйця з’єднуємо з крохмальної масою і добре перемішуємо. Поступово вливаємо яєчну суміш, лимонний сік, щоб яйця не згорнулися. Варимо суміш, поки вона не загусне близько 4 хв.

Тепер додаємо в крем вершкове масло і збиваємо міксером. Перетираємо крем через ситечко, щоб позбутися від великих часток. Даємо повністю охолонути крему в холодильнику.

Приємного апетиту!

Білковий заварний крем для торта Заварний крем для торта Заварний крем з маслом для торта Масляний крем для торта Торти