Заварний крем на лимонному соці – справжні ласощі для гурманів! Ніжний, ароматний, дуже смачний крем доповнить будь-який домашній десерт. Гості і рідні точно будуть в захваті!
Інгредієнти: на 1 порц.
- Лимон – 3 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування заварного лимонного крему для торта. Лимон обдаємо окропом, промиваємо гарячою водою і натираємо цедру лимона на дрібну тертку і видавлюємо сік лимона.
Перетираємо крохмаль з двома ложками лимонного соку так, щоб маса вийшла без грудочок.
що Залишився сік з’єднайте з цукровим піском і цедрою. Ставимо на вогонь. Постійно помішуючи, чекаємо, щоб цукор розчинився.
Яйця з’єднуємо з крохмальної масою і добре перемішуємо. Поступово вливаємо яєчну суміш, лимонний сік, щоб яйця не згорнулися. Варимо суміш, поки вона не загусне близько 4 хв.
Тепер додаємо в крем вершкове масло і збиваємо міксером. Перетираємо крем через ситечко, щоб позбутися від великих часток. Даємо повністю охолонути крему в холодильнику.
Приємного апетиту!
Білковий заварний крем для торта Заварний крем для торта Заварний крем з маслом для торта Масляний крем для торта Торти