Випічка по цьому рецепту виходить дуже ніжною і соковитою, завдяки молоку, а додавання коньяку робить паски особливо ароматними.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 2,5 кг
  • Яйце – 10 шт.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Сухі дріжджі – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Родзинки – 200 гр.
  • Масло вершкове – 500 гр.
  • Ванільний цукор – 7 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Коньяк – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати здобне олександрійське тісто для пасок на Великдень легко! Спершу підготуйте родзинки. Залийте його окропом, дати вистоятися протягом півгодини, потім злийте воду і обсушіть ягоди з допомогою рушника або паперових серветок. Потім замочіть в невеликій кількості коньяку, або іншого міцного алкоголю, наприклад, рому або лікеру.

Тепер можете зайнятися опарою. Підігрійте молоко в сотейнику або мікрохвильової печі, додати 1-2 чайні ложки цукру і раскрошенные дріжджі. Ретельно перемішайте всі виделкою або вінчиком до повного розчинення.

В окремій мисці змішайте яйця і решту цукру, також до повного розчинення кристалів цукру. Потім влийте розведені дріжджі і перемішати все разом до однорідності. Масло розтопити в мікрохвильовці або заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким, і наріжте маленькими шматочками. Також вмішайте його в опару.

Вийшла суміш закрийте харчовою плівкою і залиште вистоюватися протягом 10-12 годин при кімнатній температурі. Для зручності опару краще заготовляти ввечері, щоб вона постояла ніч.

після вказаного часу додайте до опарі сіль і ванільний цукор. Добре все перемішайте, так як за довгий час масло могло відшаруватися і спливти на поверхню, утворюючи щільну кірочку.

Потім просіяти в миску борошно в декілька заходів, використовуючи дрібне сито. Кожну порцію ретельно вмешивайте.

Коли маса стане густою і щільною, додайте родзинки і, за бажанням, інші сухофрукти. В результаті у вас повинно вийти м’яке, липнущее до рук тісто.

Укрийте миску з тістом рушником і залиште підходити на 1,5-2 години. За цей час його обсяг збільшиться в 2-3 рази, це варто враховувати і підбирати миску відповідного розміру.

Приємного апетиту!

Олександрійське тісто для пасок Тісто в домашніх умовах Тісто для пасок