Чаювання з таким пирогом сподобається всій родині. Випічка виходить дуже красивою: яскрава начинка, захована за рум’яної глянцевою гратами повітряного тіста, хрустка скоринка і ніжний м’якуш. Такий пиріг смачний і відразу після випікання, і на другий день. Тісто не черствіє, а соковитість зберігається, завдяки вишні.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 500 – 600 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Свіжі дріжджі – 40 гр.
- Вишня – 500 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Цукрова пудра для прикраси
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати здобний дріжджовий пиріг з вишнею? Замішуємо тісто: у миску вливаємо тепле молоко, кришимо в нього дріжджі, перемішуємо до розчинення, залишаємо на п’ятнадцять хвилин для активації дріжджів. Додаємо в отриману суміш одне яйце, цукровий пісок, розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Додаємо частинами просіяне борошно, замішуємо пружне оформлене тісто. Оформляємо з тіста кулю. Поміщаємо його в миску і ставимо в тепле місце на півтори-дві години для расстойки. Тісто ділимо на дві нерівні частини.
Форму для пирога змащуємо рослинним маслом. Розкачуємо більшу частину тесту в пласт і викладаємо його у форму. Присипаємо крохмалем.
Викладаємо на тісто підготовлені вишні без кісточок. Краї тіста піднімаємо і защипуємо.
Посипаємо вишню цукром і залишками крохмалю.
Решту розкачуємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо смужки. Отриманими смужками викладаємо грати на вишні. Змащуємо тісто збитим яйцем.
Ставимо форму з пирогом в розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо близько години до рум’яної скоринки. Дістаємо випічку з духовки і відразу посипаємо цукровою пудрою.
Даємо пирогу охолонути, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Смачного!