Способів консервації помідорів величезна безліч. Їх можна солити, маринувати, фарширувати, робити аджику, салати, а закачування із зелених помідорів – це не тільки смачно, але і оригінально.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори зелені – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати зелені помідори часточками на зиму без стерилізації легко! Болгарський перець помийте, розріжте навпіл, видаліть плодоніжку, перегородки і насіння. М’якоть перцю наріжте тонкою соломкою.
Цибулю і часник очистіть від лушпиння і наріжте.
Петрушку помийте, наріжте і змішайте її з сіллю.
Помідори помийте і наріжте тонкими часточками.
Всі інгредієнти, перець, помідори, цибулю, часник і зелень, перемішайте в емальованому посуді, додайте перець і оцет ще раз ретельно перемішайте. Накрийте салат кришкою і поставте в холодильник на добу.
Через добу розкладіть овочі з сухим стерилізованим банкам, закрийте кришками. Кришки попередньо прокип’ятіть. Приберіть заготовки в прохолодне місце, через пару тижнів часточки зелених помідор будуть повністю готові до вживання.
Приємного апетиту!
Гострі мариновані помідори Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори з цибулею Помідори на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Різані помідори на зиму