Пропонуємо вам рецепт в міру гострих, пікантних маринованих зелених помідорів. Для фарширування помідор ми будемо використовувати часник, моркву і зелень. Велика різноманітність ягідних листя, свіжої зелені і спецій, додадуть помідорів приємний аромат, а часник додасть гостру пікантну нотку. Помідори приготовані за нашим рецептом виходять в міру солоними, пряними і добре тримають свою форму.


Інгредієнти: на 18 л.

  • Помідори зелені – 6 кг
  • Морква – 2 – 3 шт.
  • Часник – 3 – 4 головки
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Петрушка – 1 пучок
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 12 – 14 шт.
  • Перець духмяний горошок – 12 – 14 шт.
  • Гвоздика – 8 бутонів
  • Коріандр – 4 шт.
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Листя чорної смородини – 12 шт.
  • Листя вишні – 12 шт.
  • Листя хрону – 4 шт.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 6 – 7 л.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Сіль – 250 гр.
  • Оцет столовий 9% – 250 мл

Процес приготування:

Рецепт зелених помідор, фаршированих зеленню і часником простий у приготуванні! Зелені помідори вибираємо приблизно одного розміру, молочної зрілості. Промиваємо під струменем прохолодної проточної води і викладаємо на бавовняний рушник, щоб вони трохи обсохнули від води.

Моркву чистимо від шкірки, промиваємо і шаткуємо тонкими слайсами. Часник чистимо, промиваємо і також шаткуємо тонкими скибочками. Петрушку промиваємо, викладаємо на рушник, щоб стекла вода і обриваємо від стебел. З овочів формуємо невеликі сендвічі, збираючи шматочок часнику, листя петрушки і скибочку моркви.

Гострим ножем робимо надріз хрест-навхрест у кожному помідорі, не до кінця, щоб він тримав форму і не розпадався на часточки. У кожен надріз вкладаємо сформовані овочеві сендвічі.

На дно кожної стерилізованою банки укладаємо промиті листя хріну, по 3 листа смородини і вишні, 1 лавровий лист, 3 горошини запашного і чорного перцю, 2 суцвіття гвоздики, коріандру, 3 гілочки петрушки, парасолька кропу. Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо. На дно кожної банки укладаємо нашатковану кільцями або півкільцями цибулю.

У банки щільно укладаємо фаршировані помідори, заливаємо їх окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин чекати. Після чого воду з банок зливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і знову розливаємо по банках. Знову залишаємо помідори нудитися на 15-20 хвилин, потім знову зливаємо воду в каструлю.

У воду додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння і кип’ятимо 1-2 хвилини. В кінці додаємо оцет, добре перемішуємо і розливаємо гарячий маринад по банках. Банки щільно закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо догори дном. Вкриваємо банки теплим пледом і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім банки ставимо в темне прохолодне місце на зберігання.

Зелені помідори по-корейськи Зелені помідори по-корейськи на зиму Мариновані помідори з часником Помідори з петрушкою на зиму Помідори з часником всередині Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори в літрових банках