Консервована закуска із зелених помідор виходить з оригінальною насиченою кислинкою, що ідеально підходить в якості доповнення до м’ясних страв. Спробуйте простий рецепт консервації літніх овочів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори зелені – 0,5 кг
- Часник – 4 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування зелених консервованих помідор? Помідори ретельно промиваємо під водою, акуратно зрізаємо плодоніжки. Для приготування слід вибирати міцні овочі без дефектів.
Стерилізуємо банки. Після чого на дно викладаємо очищені зубчики часнику, нарізаний кільцями гострий перець, кріп і лаврове листя. На них щільно викладаємо чисті зелені помідори. Заливаємо окропом і настоюють 10 хвилин.
Окріп з банок обережно зливаємо в каструлю, додаємо до нього сіль, цукор і яблучний оцет. Доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин. Після чого назад заливаємо в банки. Можна закривати кришкою.
Консервовані зелені помідори готові. Банки слід перевернути і залишити остуджуватися при кімнатній температурі, після чого можна відправляти на зберігання.
Гострі помідори Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори з оцтом Помідори гарячим способом Помідори з часником на зиму Помідори чилі на зиму Томати, залиті окропом