Зелені квашені помідори я вперше спробувала у бабусі в селі. Я була маленькою і, природно, така закуска мені не сподобалася, як і бочкові огірки. Але, як відомо, з віком смаки змінюються і те, що було не смачним в дитинстві, в усвідомленому віці стає делікатесом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Кріп – за смаком
- Листя хрону – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Часник – 10 зуб.
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Листя чорної смородини – за смаком
- Листя вишні – за смаком
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Як почати готувати зелені помідори квашені? Підготуйте необхідні інгредієнти для квашених зелених помідорів. Зелені помідори, гострий червоний перець, зелень кропу, листя хрону, вишні і смородини ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити. Часник очистіть від лушпиння. Гострий червоний перець наріжте кільцями, очистивши від насіння.
Вимийте і стерилізуйте банку в мікрохвильовій печі або в духовці. На дно стерильної банки викладіть кілька гілочок зелені кропу, листя хрону, смородини і вишні, часник і кілька шматочків гострого червоного перцю.
Зелені помідори наколіть в декількох місцях навколо плодоніжки зубочисткою. Помідори щільно додайте в трилітровій банці. Також для квашених зелених помідорів зручно використовувати каструлю.
Шари помідорів чергуйте з приправами, спеціями і травами. Таким чином повністю заповніть ємність. Зверху прикрийте листям хрону.
У питній воді розчиніть кам’яну сіль і лимонну кислоту. Залийте розсолом ємності, закрийте банку капроновою кришкою і залиште на 10-14 днів при кімнатній температурі. Якщо готуєте в каструлі, накрийте спочатку тарілкою меншого діаметру, а потім кришкою. Готові зелені помідори квашені зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Зелені помідори з часником зелені помідори Квашені Помідори без оцту на зиму Помідори під капроновою кришкою Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту Солоні помідори з часником