Зелені квашені помідори я вперше спробувала у бабусі в селі. Я була маленькою і, природно, така закуска мені не сподобалася, як і бочкові огірки. Але, як відомо, з віком смаки змінюються і те, що було не смачним в дитинстві, в усвідомленому віці стає делікатесом.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Кріп – за смаком
  • Листя хрону – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Часник – 10 зуб.
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Листя чорної смородини – за смаком
  • Листя вишні – за смаком
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Як почати готувати зелені помідори квашені? Підготуйте необхідні інгредієнти для квашених зелених помідорів. Зелені помідори, гострий червоний перець, зелень кропу, листя хрону, вишні і смородини ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити. Часник очистіть від лушпиння. Гострий червоний перець наріжте кільцями, очистивши від насіння.

Вимийте і стерилізуйте банку в мікрохвильовій печі або в духовці. На дно стерильної банки викладіть кілька гілочок зелені кропу, листя хрону, смородини і вишні, часник і кілька шматочків гострого червоного перцю.

Зелені помідори наколіть в декількох місцях навколо плодоніжки зубочисткою. Помідори щільно додайте в трилітровій банці. Також для квашених зелених помідорів зручно використовувати каструлю.

Шари помідорів чергуйте з приправами, спеціями і травами. Таким чином повністю заповніть ємність. Зверху прикрийте листям хрону.

У питній воді розчиніть кам’яну сіль і лимонну кислоту. Залийте розсолом ємності, закрийте банку капроновою кришкою і залиште на 10-14 днів при кімнатній температурі. Якщо готуєте в каструлі, накрийте спочатку тарілкою меншого діаметру, а потім кришкою. Готові зелені помідори квашені зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Зелені помідори з часником зелені помідори Квашені Помідори без оцту на зиму Помідори під капроновою кришкою Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту Солоні помідори з часником