Пізньої осені, прибираючи з теплиці овочі, які ще не дозріли, ми задаємося питанням: «Що б з них приготувати?». Ділимося з вами чудовим рецептом маринованих зелених помідор з незвичайною назвою «жабенята». Називаються вони так із-за того, що в процесі приготування треба надрізати навпіл і фаршируються часником, нагадуючи за формою квакающих жабенят. Почувши таке химерне назва, діти з задоволенням прийдуть вам на допомогу, а потім із задоволенням скуштують заготівлю, зроблену своїми руками.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори зелені – 2 кг
- Часник – 1 – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Листя чорної смородини – 3 – 5 шт.
- Для маринаду: –
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати зелені помідори мариновані солодкі легко! Для закачування вибираємо хороші плоди приблизно одного розміру. Промиваємо під струменем прохолодної води і викладаємо на рушник, щоб вони трохи обсохнули.
Моркву чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками. Часник чистимо, промиваємо і розрізаємо зубчики навпіл.
За допомогою гострого ножа кожен помідор надрізаємо із зворотного боку від плодоніжки і фаршируємо шматочком часнику.
На дно стерилізованою банки кладемо парасольку кропу, листя смородини і частина нарізаної моркви.
Потім банку щільно укладаємо помідори, пересипаючи залишилася морквою. Заливаємо їх окропом і залишаємо на 10-15 хвилин пропарити. Потім з банки зливаємо воду в каструлю.
У воду додаємо цукор і сіль, доводимо маринад до кипіння. В кінці додаємо оцет, варимо одну хвилину і знімаємо маринад з вогню. Гарячий маринад заливаємо в банку і щільно закручуємо кришку. Банку перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Після чого прибираємо помідори на зберігання в прохолодне місце.
Зелені помідори на зиму Зелені помідори по-корейськи на зиму Мариновані помідори на 1 літр води Помідори на зиму класичні Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори без стерилізації