Часто восени залишається великий запас зелених помідорів. Щоб їх усі відразу закатати в банки, дуже зручно використовувати спосіб без стерилізації. Він допоможе без зайвих клопотів і маніпуляцій замаринувати зелені томати у великій кількості.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • зелені Помідори – 300 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Перець духмяний горошок – 8 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування зелених помідорів на зиму без стерилізації? Помідори перебрати, помити. Обсушити і зробити кілька проколів у кожному томаті зубочисткою. На дно простерилізованих банок покласти часточки часнику, перець, гвоздику, часточки гострого перцю і трохи кропу. Бланшувати томати в окропі близько 40 секунд. Зручно скласти помідори в друшляк і так опустити в окріп.

Після обробки окропом скласти помідори в банки з прянощами. У окріп покласти пару лаврових листів, сіль, цукор (по 2 ст. л. цукру і 1 ст. л. солі на 1 л води). Прокип’ятити 5 хв.

Залити маринадом помідори в банках, додати в кожну банку по 2 ст. л. оцту і щільно загвинтити. Перевернути заготовки дном догори і укутати теплим пледом. Дати повністю охолонути.

Прибрати в підвал. Подавати як закуску до других страв.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Помідори з гвоздикою на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори на зиму