Пряні зелені помідори з хріном і часником довго зберігаються, а за смаком не поступаються хваленим магазинним закусок. Проте туди не додаються різні синтетичні інгредієнти, тільки натуральні та схвалені самою господинею.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори зелені – 3 кг
- Морква – 1 шт.
- Петрушка (подрібнена) – 3 ст. л.
- Кріп (подрібнений) – 3 ст. л.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 6 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Часник – 10 головок
- Листя хрону – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати зелені помідори з хріном і часником на зиму? Відібрати міцні помідори з товстою шкіркою. Їх помити і просушити. Зробити на кожному помідорі хрестоподібний надріз.
Моркву почистити і помити, потерти на крупній тертці. У болгарського перцю видалити плодоніжки з насіннєвою коробкою. Сам перець порізати невеликими шматочками. Подрібнені овочі змішати.
Подрібнити часник і гострий перець, змішати їх.
Зелень петрушки і кропу промити і просушити, а потім подрібнити.
Зелень, часник, два види перцю, моркву змішати в одній мисці. Нафарширувати цією масою томати. В окропі розчинити сіль (з розрахунку 2 ст. л. солі на 1 л води) і цукор (0,5 ст. л. цукру на 1 л води). Укласти помідори в каструлю, перекласти шари лавровими листками і листям хрону. Залити овочі підготовленим розсолом.
Розсіл повинен повністю покривати томати. Зверху можна встановити гніт.
Через 3-4 дні в холодному приміщенні помідори готові. Для зберігання на зиму їх обов’язково прибирати в холодний льох або холодильник.
Приємного апетиту!
Гострі зелені помідори Зелені помідори по-корейськи на зиму Помідори без оцту на зиму Помідори гарячим способом Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі помідори з часником