Закачування зелених томатів на зиму з цибулею – смачний і бюджетний спосіб прибрати і зберегти на зиму останній урожай недостиглих помідорів. Томати заготовляються цілком з шматочками цибулі в маринаді.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Помідори зелені – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Часник – 100 гр.
- Зелень – 20 гр.
- Вода – 3 л
- Цукор-пісок – 9 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування зелених помідорів з цибулею на зиму. Зелень попередньо прополоскати і струсити надлишки вологи. Цибулю з часником почистити і помити.
Помідори перебрати, відірвати хвостики, помити. Ні в якому разі не вживати в їжу і для консервації недостиглі дрібні помідори темно-зеленого кольору, вони можуть бути отруйні.
Порізати часник і цибулю невеликими шматочками.
Розкласти помідори по попередньо простерилизованным чистим банкам, перекладаючи шари свіжою зеленню і шматочками часнику з цибулею. Змішати в каструлі сіль, цукор і воду, довести до кипіння. Влити оцет, розмішати і вимкнути вогонь.
Помідори залити гарячим маринадом, банки накрити кришками.
Перенести заготовки в каструлю, наповнену окропом, і стерилізувати на слабкому вогні 15-20 хв. в залежності від розміру тари.
після вказаного періоду часу акуратно дістати банки з води, закатати і перевернути догори дном, укутати в теплий плед. Дочекатися повного охолодження томатів, прибрати для зберігання в льох або підвал. Там вони можуть стояти близько 1 року.
Приємного апетиту!
Зелені помідори з часником Мариновані зелені помідори на зиму Мариновані помідори з цибулею Помідори гарячим способом Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі мариновані помідори з оцтом