Якщо ви шукаєте рецепт оригінальної і смачною закачування на холодну пору року, не пропустіть рецепт зелених помідорів в томатному соусі на зиму. Ці соковиті, пікантні помідори просто змітають з тарілки, а, головне, що їх закачування не забирає багато часу і сил у господині.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Болгарський перець солодкий – 300 гр.
- Масло рослинне – 150 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Томатна паста – 50 гр.
- Оцет столовий 9% – 30 мл
- Сіль – 20 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чилі – 0.5 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати зелені томати в томатному соусі на зиму, зелені томати помити, просушити на кухонному рушнику. Потім нарізати їх на часточки.
Цибулю і моркву очистити, помити. Цибулю нарізати півкільцями, моркву – соломкою. Перець помити, очистити, видалити насіння і нарізати соломкою. Дрібно нарізати червоний гострий перець і часник.
Висипати нарізані зелені помідори у велику каструлю, поставити ємність на вогонь. Гасити помідори 10 хвилин до виділення з них соку. Додати до помідорів, цибуля, морква, перець болгарський і червоний гострий, часник. Все перемішати, влити до овочевої маси рослинне масло. Тушкувати 15 хвилин. Додати до овочів томатну пасту, сіль і цукор, перемішати. Тушкувати 10 хвилин на маленькому вогні. В кінці гасіння влити в каструлю оцет, перемішати і при необхідності досолити.
Банки і кришки для закочування помідорів стерилізувати. Розкласти зелені томати в томатному соусі на зиму по банках, закатати їх. Банки з помідорами перевернути, укутати теплою ковдрою і залишити остигати. Потім переставити банки в темне прохолодне місце для зберігання. Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Зелені помідори з часником Зелені помідори на зиму Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори з часником Помідори в томатній пасті Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори