Десерт виходить дуже смачним, з кислинкою з-за наявності в складі апельсинів. Ласощі має насичений яскраво-оранжевим кольором і готується досить швидко при наявності необхідної техніки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси (без кісточки) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати желе з абрикосів з апельсинами на зиму? Щоб желе вийшло смачним і не зіпсувалося, уважно поставтеся до вибору плодів. Вони не повинні бути гнилими або занадто м’якими (переспевшими). Відповідні абрикоси вимиваємо. Обтираем їх паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.

Розрізаємо абрикоси і виймаємо кісточки. Потім кожну половинку ділимо ножем на дві частини.

Тепер необхідно обробити апельсин. Спочатку вимиваємо його проточною водою. Ошпарюємо окропом і обтираем рушником. Розрізаємо його на великі шматочки. Якщо в апельсинах є насіння, їх також потрібно видалити.

Тепер нарізані плоди потрібно подрібнити. Робимо це за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна. Перекладаємо масу в каструлю. Тепер її треба довести до кипіння на невеликому вогні.

Поступово починаємо вводити цукор. Умовно ділимо його на купки по 200 грамів. Після першого закипання суміші плодів, всипаємо першу порцію цукру. Доводимо до кипіння. При цьому гарненько перемішуємо десерт і варимо 5 хвилин. Повторюємо процедуру 3 рази. Коли весь цукор буде доданий і маса закипить, плиту не вимикаємо, а продовжуємо варити желе протягом п’яти хвилин.

Для закачування желе потрібно заздалегідь вибрати банки і кришки. Після очищення тари харчовою содою, їх необхідно ретельно вимити і відправити на стерилізацію. В чисті стерильні банки викладаємо готове желе. Спочатку воно буде рідкуватим, а потім, коли охолоне, загусне. Закатуємо ємності з десертом і закутуємо пледом. Потім банки потрібно буде перенести на зберігання в сухе, прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Варення з абрикосів на зиму Варення з абрикосів п'ятихвилинка Джем з абрикосів Желе на зиму