Желе з червоної смородини легко приготувати в мультиварці. Пропонуємо вам гарячий спосіб приготування смородинового желе, при якому сік з ягід краще виділяється. Крім того, желе, приготованим гарячим способом, краще і довше зберігається. Хоча воно таке смачне, що навряд чи затримається у вашій баночці занадто довго!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Сік червоної смородини – 1 л.

Процес приготування:

Готувати желе з червоної смородини в мультиварці легко! Зняту з куща смородину відокремте від гілочок.

Потім всі ягоди дочиста промийте за допомогою друшляка і дайте воді стекти всій.

До верхньої позначки можна завантажувати чашу мультиварки ягодами. Щоб вони виділили сік, встановити програму «Тушкування» на мінімальний час, який дозволяє ваш кухонний агрегат, однак насправді вам потрібно буде ще менше часу, ніж буде запрограмовано. Просто стежте, щоб всі ягоди закипіли і тріснули, тоді вони легко випустять сік. Кип’ятити ягоди не потрібно, відразу ж відключайте мультиварку.

Відкиньте ягоди на марлю або друшляк з дрібним ситом, відіжміть їх, а отриманий сік процідіть від кісточок і шкірки.

Чашками або за вагою виміряйте кількість соку, вилийте його назад в каструлю, а потім додайте туди ж дорівнює кількості соку кількість цукру (якщо вийшло 2 склянки соку, тоді і всипте 2 склянки цукру, але можна і 1,5 склянки, якщо ви можете їсти трохи кисле желе). Розмішайте ягідний сік з цукром і доведіть до кипіння в програмі «Гасіння».

Зніміть піну з киплячого желе, а потім відразу ж в гарячому вигляді розлийте його по стерилізованим банкам, укупорьте герметично і переверніть догори дном, обгорнувши до повного охолодження. Повне час готування желе до моменту охолодження займе у вас не менше доби. Банки з желе зберігайте в холодному і темному місці.

Приємного апетиту!

Желе на зиму