Домашнє желе з кабачків з лимоном і апельсином послужить вам оригінальним десертом. Ароматне і яскраве ласощі здивує ваших домашніх і гостей.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 6 ст.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Желатин харчовий – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати желе з кабачків з лимоном і апельсином легко! Промиваємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.

Кабачки засипаємо цукром і залишаємо настоюватися на годину до утворення соку.

Розчиняємо желатин, як написано на упаковці. Замість води використовуємо виділився сік з кабачків.

Подрібнюємо апельсин і лимон в блендері. Змішуємо їх з кабачками і цукром.

Ставимо отриману суміш на плиту, доводимо до кипіння і готуємо на помірному вогні 25-30 хвилин. Періодично помішуємо вміст і знімаємо піну. За хвилину до готовності вливаємо желатин. Перемішуємо до однорідності і знімаємо з вогню.

Стерилізуємо банки. У них вливаємо гаряче желе, яке закриваємо кришкою і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Після чого желе повністю застигне. Готово!

Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків з лимоном і апельсином Желе на зиму Кабачки на зиму