Ягідний десерт легко приготувати в домашніх умовах. Желе з червоної і чорної смородини можна подавати до чаю, додати в морозиво або сир.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Смородина червона – 2 склянки
- чорна Смородина – 2 склянки
- Цукор-пісок – 0.5 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування желе з червоної і чорної смородини. Перебираємо ягоди смородини, ретельно позбавляючи їх від гілок і листя.
Під холодною водою роздільно промиваємо червону і чорну смородину.
Ягоди відправляємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води і варимо до виділення соку. Смородину можна варити і в одній каструлі – на ваш розсуд.
Проціджуємо ягоди через сито. Можна використовувати марлю чи панчіх.
Ягідну масу розливаємо в посуд і ставимо в прохолодне час настоятися 1-2 години.
Через деякий час масу вливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і засипаємо цукор.
Варимо до повного його розчинення. Частина води випарується, а ягідна вийде густий. Не забуваємо знімати пінку.
Желе розподіляємо по банкам і тарілках. Можна пригощати рідних. Приємного апетиту!
Варення із червоної смородини Джем з червоної смородини без кісточок Джем з червоної смородины Желе з червоної смородини Желе на зиму Червона смородина на зиму Чорна смородина на зиму