Смородина – це ідеальна ягода для приготування желе. У ній міститься стільки природного пектину, що додавати желатин зовсім не потрібно. Таке желе виходить дуже смачним, а головне-абсолютно натуральним! Те що потрібно холодною зимою!
Інгредієнти: на 0.6 л.
- чорна Смородина – 500 гр.
- Цукор-пісок – 750 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати желе з чорної смородини без кісточок. Смородину добре промиваємо. Беремо велику каструлю і кладемо в неї ягоди.
Ставимо її на плиту і тримаємо 5 хв. на невеликому вогні, ягоди паралельно трохи товчемо ложкою і перемішуємо. Вони почнуть виділяти сік і воду додавати не доведеться.
Тепер беремо друшляк і протираємо смородину через нього. Так ми позбудемося плодів ягід і отримаємо тільки сік і м’якоть.
Додаємо в готову масу цукор, ретельно перемішуємо і залишаємо на годину.
За цей час цукор повинен розчинитися. (Якщо у вас є час, то краще залишити масу настоятися на ніч, так желе вийти більш якісним).
Тепер ставимо каструлю на плиту і варимо пару хвилин. На цьому етапі можна додати ще трохи цукру і гарненько розмішати.
Розливаємо по стерилізованим банкам гарячий джем. Закатуємо.
Приємного апетиту!
Джем з чорної смородини Желе з чорної смородини Желеподібне варення 5-хвилинка з чорної смородини Чорна смородина на зиму