Сьогодні ми приготуємо варення з чорної смородини. Щоб надати варенню густу консистенцію, після приготування додамо в нього желатин. А щоб варення вийшло пряним і ароматним – використовуємо в нашому рецепті бадьян і ягоди ялівцю. Вони вдало гармоніюють зі смаком чорної смородини і доповнять її своїми пряними нотками.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желатин харчовий – 25 гр.
  • Бадьян – 2 – 3 зірки
  • Ялівець – 10 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з чорної смородини з желатином, для приготування варення нам знадобиться чорна смородина з тонкою шкіркою. Ягоди обриваємо з кистей, промиваємо в друшляку і залишаємо на 5-7 хвилин, щоб стекла вода.

Перекладаємо смородину в каструлю з товстим дном, засипаємо цукром і залишаємо на 1-3 години, поки ягода пустить сік. Якщо ви хочете, щоб ягоди залишилися цілими – не рекомендується змішувати масу. Якщо ж ви хочете, щоб вийшло пюре – можете добре перемішати масу дерев’яною ложкою.

Після того, як цукор трохи розчинився, а ягоди пустили сік, ставимо каструлю на повільний вогонь і доводимо масу до кипіння. Вогонь бажано не збільшувати, так як варення може підгоріти на дні каструлі і буде мати інший смак.

Коли варення закипіло, додаємо зірочки бадьяна і ягоди ялівцю. Вони дуже вдало гармоніюють зі смаком чорної смородини.

Варення проварюємо 15 хвилин, знімаючи утворюється в процесі варіння піну дерев’яною ложкою.

В цей час готуємо желатин: відміряємо потрібну кількість желатину в невелику глибоку ємність і заливаємо кип’яченою водою кімнатної температури. Залишаємо на кілька хвилин, щоб желатин набух.

Після того, як желатин набрякли і перетворився в желеподібну масу, можна додавати його в варення.

Перед тим, як додати желатин в варення, його необхідно зняти з вогню і дати охолонути 5-10 хвилин, щоб желатин не втратив свої властивості. Після цього додаємо желатин в варення і добре перемішуємо дерев’яною ложкою, щоб желатин рівномірно розподілився по всій масі.

В простерилізовані банки розкладаємо тепле варення, закручуємо прокип’яченими сухими кришками і перевертаємо банки догори дном. Даємо варенню охолонути до кімнатної температури. Після цього ставимо варення в холодильник, щоб воно застигло. Вже через годину желатин схопитися і варення буде густим. Приємного апетиту!

Варення Желе з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення з чорної смородини Чорна смородина на зиму