Натурально желе з чорної смородини багате вітаміном С. Це не тільки смачне домашнє ласощі, але і народне засіб від легкої застуди.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • чорна Смородина – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати желе з чорної смородини без желатину. Ягоди смородини переберіть від листя, гілочок, помийте і обсушіть на рушник.

Чисті ягоди перекладіть в каструлю і розімніть їх товкачем до утворення пюре. Поставте каструлю на вогонь і доведіть ягідну суміш на повільному вогні до кипіння, потім варіть 10 хвилин.

Остигле варення відіжміть через марлю або протріть через дрібне сито.


Змішайте отриманий сік з цукром і варіть 20 хвилин. Гаряче варення розлийте по чистим стерилізованим банкам і накрийте їх кришками. За міру охолодження ягідна маса желирующая без холодильника. Коли желе в банках застигне, щільно закрийте їх кришками.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Желе з чорної смородини Чорна смородина на зиму