Рекомендую приготувати желе з чорної смородини для торта. Цей рецепт народився випадково. В якості прошарку домашнього торта потрібно було приготувати смородинове желе, але нічого желюючий в будинку не було. Желе можна приготувати як з свіжих, так і заморожених ягід.


Інгредієнти: на 0.2 л.

  • чорна Смородина – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати желе з чорної смородини для торта? Підготуйте необхідні компоненти для желе.

Чорну смородину ретельно переберіть. Викладіть в друшляк і добре промийте під проточною водою. Залиште на кілька хвилин, щоб зайва рідина скла.

Промиту смородину перекладіть в сотейник або невелику каструлю з товстим дном. Додайте цукровий пісок. Кількість цукрового піску регулюйте за власним бажанням.

Добре перемішайте, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. До цього часу цукровий пісок розчиниться повністю. Зменшіть вогонь і варіть ягоди не більше п’яти хвилин.

Зніміть з вогню і акуратно перетріть ягоди через сито або друшляк, застелений марлею, складеною в кілька разів.

Проціджену масу викладіть назад в сотейник. Розбийте одне куряче яйце, викладіть в масу. Друге куряче яйце розділити на білок і жовток. У масу перекладіть тільки жовток від другого яйця. За допомогою віночка або міксера добре збийте, довівши до однорідної гладкої консистенції.

Поставте сотейник на маленький вогонь, додайте необхідну кількість розм’якшеного вершкового масла. Безперервно помішуючи, доведіть смородиновую суміш до загустіння.

Як тільки маса почне густіти, відразу знімайте з вогню. Ні в якому разі не доводити суміш до кипіння.

Готове желе перелийте в чисту скляну ємність, остудіть і зберігайте в холодильнику, якщо не будете використовувати відразу. Готове желе чудово підходить для прошарку бісквітних тортів, має ніжну кремову консистенцію.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини без варіння Желе з чорної смородини