Желе готують з води, цукру і желатину, а також зі свіжих ягід, плодів, ягідних соків, сиропів, молока та інших продуктів. Для ароматизації додають ванільний цукор, вина, лікери. Желе призначене для заливки борошняних кондитерських виробів або для вживання як самостійний десерт.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • чорна Смородина заморожена – 700 гр.
  • Червоне напівсолодке вино – 300 мл
  • Желатин харчовий – 4 ст. л.
  • Вершки – 150 мл

Процес приготування:

Готувати желе з замороженої чорної смородини просто! Підготуйте необхідні продукти для желе.

Заморожену чорну смородину викладіть в каструлю, засипте цукровим піском. Варіть на повільному вогні до розм’якшення ягід і повного розчинення цукрового піску, приблизно 10 хвилин.

Перетріть ягідну масу через сито або друшляк, застелений марлею, складеною в кілька шарів. В отриману масу влийте червоне десертне вино. Желатин замочіть в 100 мілілітрах холодної води і дайте набрякнути. Набряклий желатин викладіть в ягідно-винну суміш на повільному вогні розчиніть желатин, але не кип’ятіть.

В підготовлені формочки акуратно розлийте желейну масу. Трохи залиште для прикраси. Формочки помістіть в холодильник до повного застигання. Краще всього використовувати силіконові формочки. З них добре отримувати готове желе.

Підготуйте тарілки, на яких будете сервірувати желе. Налийте трохи вершків. Акуратно вийміть желе з формочок і викладіть на вершки, решту желейну масу розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, прикрасьте декількома краплями вершки. Готове желе можна прикрасити свіжими ягодами.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення з чорної смородини Чорна смородина на зиму