Красиве і апетитне ягідне желе – чудове ласощі, яке обов’язково сподобається діткам. Це желе можна приготувати з нагоди свята або просто під настрій, подарувавши близьким вітамінний заряд з чорниці. Рецепт приготування досить простий, тому навіть початківці господині зможуть приготувати цей прекрасний десерт.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Чорниця – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Желатин харчовий – 50 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати желе з чорниці з желатином легко! Замочіть в теплій воді желатиновий порошок приблизно на сорок хвилин або годину. Желатин повинен добре набрякнути за цей час.
Через певний час, коли желатин розпуститься, процідіть його за допомогою ситечка.
У той же час, поки розбухає желатин, зваріть в зручній для вас каструлі морс з чорниці і додайте в нього цукровий пісок на ваш смак.
Морс обов’язково процідіть, після чого з’єднайте його з процідженим желатином і залийте желе у форму. Форму приберіть в холодильник як мінімум на кілька годин, щоб желе добре застигло.
Коли желе з чорниці застигне, вийміть його з форми, попередньо потримавши форму з желе в гарячій воді.
Чорничне желе по цьому рецепту виходить соковитим, насиченим і неймовірно смачним.
Желе на зиму